Titulars:

 

 

Benvinguts »

 

Aquesta és la pàgina web de l'associació de veïns de Can Puigdemir, esperem  la vostra col·laboració i estem a la vostra disposició per a qualsevol tema que els sigui d'utilitat.

 

 

 

Consells de seguretat per a veïns i associats.

 

 

 

El Grup de Proximitat de la Unitat de Seguretat Ciutadana de Sant Celoni, i emmarcat dintre de la funció preventiva de la policia, us vol informar de la detecció d'una modalitat concreta de fets que pot ser de gran interès pel col.lectiu de la gent gran i evitar així que en puguin ser víctimes.

Aquests fets són comesos per persones que es fan passar per revisors de llum, telèfon, gas o aigua i aprofiten que els hem donat accés al nostre domicili per un cop dintre sostreure el que poden.


A continuació us fem una explicació de com actuen aquestes persones:
- Acostumen a presentar-se dues persones
- Habitualment diuen que pertanyen a una empresa d'electricitat, aigua, telèfon o de gas
- No mostren la identificació de l'empresa, si que porten papers amb el logotip de l'empresa, però no targeta identificativa (amb fotografia i dades personals)
- Intenten convèncer a la víctima que estan autoritzats, bé per fer una revisió, bé els hi ofereixen preus millors dels que estan pagant.
En ocasions els hi pregunten detalls d'una factura (obtenen així dades de caràcter personal), d'aquesta manera la víctima com ha de perdre més temps en buscar la resposta, els convida a entrar.
- Troben desperfectes a la instal•lació, i convencen a la víctima d'arreglar-ho, ja que si hi va un inspector, haurà de pagar per no complir la normativa
- Una vegada dins de la casa, un d'ells busca qualsevol excusa per anar al bany (és quan aprofita per prendre joies, diners i altres objectes valuosos petits)
- La majoria d'aquests individus no acostumen a ser violents

Consells de Seguretat:

- No obrir la porta a persones desconegudes
- Les companyies de la llum, el gas, aigua, telèfon, quan han de fer la revisió o qualsevol altre gestió, han de trucar al client i quedar un dia i hora determinats (com una visita mèdica).
- Si es presenta un d'aquests treballadors sense previ avís, no tenim cap obligació en deixar-lo passar, encara que insisteixin, A CASA NOSTRE NOMÉS ENTRA QUI NOSALTRES VOLEM.
- S'ha de demanar sempre la identificació personal del treballador i fer les comprovacions telefòniques que creiem adients.
Important: mentre es facin les comprovacions, el treballador no ha d'estar dins de casa, que s'esperi fora.
- Per fer la comprovació telefònica, s'ha de trucar als telèfons que ens faciliten les companyies en els rebuts i/o factures, s'ha de desconfiar del número de telèfon que ens pugui facilitar el possible instal•lador.
- Mai s'ha d'obrir la porta a cap persona a través del intèrfon, encara que ens diguin el nom d'un veí, que l'obri la persona interessada.
En cas de ser víctimes o testimonis de fets com els que s'han explicat, haurien d'avisar al telèf. d'emergències 112.

 

 

Per aquest motiu, els trametem tríptics amb consells sobre mesures de seguretat, per tal que, en la mesura del possible, siguin tramesos als seus associats i/o veïns.

 

Grup de Proximitat

Mossos d'Esquadra

USC Sant Celoni

 

Arxius adjunts

 

Consells de seguretat domicilis i Garatges (PDF, 52 kB)

Consells de seguretat rural (PDF, 1,75 MB)

 

 

 

 

 

Per més informació, anar al web de l'ajuntament.

una salutació, la junta

 

 

 

 

 

 

canpuigdemir.com © 2009 • Privacy Policy • Terms Of Use